3. Kamu Açık Kaynak Konferansı KAK 2017 Başarıyla Gerçekleştirildi.

-A +A

3. Kamu Açık Kaynak Konferansı KAK 2017 TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Sn. Mehmet Mirat SATOĞLU ve Kamu Açık Kaynak Konferansı Düzenleme Komitesi'nin destekleri ve katkılarıyla 23–26 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Congresium’da gerçekleştirilmiştir. 

Konferans, Pardus tanıtım filminin gösterimi yapılarak başladı. Konferansın önemi ve açık kaynak teknolojilerin kullanımı ile ilgili detayların vurgulandığı konferansın açılış konuşmasını  TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof. Dr. A. Arif ERGİN tarafından yapılmıştır.  Konferansta ayrıca  HAVELSAN Genel Müdürü  Sn. Ahmet Hamdi Atalay, Eyüp Sultan Belediye Başkanı Sn. Remzi AYDIN, Pendik Belediye Başkanı Sn. Dr. Kenan ŞAHİN’de söz aldılar. 

KAK'17 Konferansının açık kaynak teknolojiler ile güncel bilişim konuları hakkında ayrı salonda verilen eğitimlere, kamu ve özel sektörden birinci gün 450, ikinci gün 420 kişi katılmıştır. Konferans açılış günü fuaye alanında 24 stand olup, salonda 550 kişi ile katılım sağlanmıştır. Konferans açılışında PARDUS tanıtım filmi gösterilmiştir. Çeşitli konularda düzenlenen paneller ile açık kaynak dönüşüm yapan kamu kurum ve kuruluşları bilgilerini aktarma fırsatı buldular.  Konferansta,  devlet kurumlarının altyapılarında kullanabilecekleri açık kaynak teknolojiler ve  Milli İşletim Sistemi Dağıtımı  Pardus 17 konusunda bilgi sahibi olurken, kurumlarında kullanacakları teknolojiler ile ilgili eğitmenler ve panelistler ile birebir görüşme fırsatı sunuldu.

Firma ve ziyaretçilere ayrılan  demo alanında TÜBİTAK ULAKBİM Pardus Ekibi tarafından  Pardus 17 projesi ile alt projelerinin tanıtımı gerçekleştirildi.  Konferansın 1. Gününde,  “Pardus 17 Tanıtımı” olmak üzere,  “Pardus Dönüşüm Hikayaleri”, “Pardus Kurumsal Mimariler”, “Açık Kaynak İş Modeli” hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

2. Gün ise, “Kamunun Parası Kamunun Kodları”, “Açık Kaynak Dönüşüm”, “Pardus VDI Çözümü”, “Red Hat ve Açık Kaynak Teknolojileri, “SUSE ve Açık Kaynak Teknolojileri”, Açık Belge Biçimi ve Libreoffice” ve “PostgreSQL” konulu sunumlarla tamamlamıştır.

Konferansta konuşulan konuların yanında eğitim programı ile kamu ve özel sektörde açık kaynak teknolojileri kullanmak isteyen kurum ve firmalar ile kendini geliştirmek isteyen bireylere verilen eğitimler arasında “Pardus ve LibreOffice Eğitimi”, “Pardus GNU/Linux Sistem Yönetimi” eğitimleri verilerek sertifikaları katılımcılara takdim edilmiştir.

KAK 2017 video görüntüleri ULAKBİM TV kanalında paylaşıma açılmıştır.

 

 

Fotoğraflar

27.10.2017