Bilimsel Makale Yazma Semineri

-A +A

TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi tarafından, 23 Ekim 2015 tarihinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ev sahipliğinde, Cengiz Aytmatov Yerleşkesi Kasım Tınıstanov Konferans salonunda "Bilimsel Makale Yazma Semineri" gerçekleştirildi.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin BALCI ve Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek KULMİRZAYEV'in açılış konuşmaları ile başlayan seminer, TÜBİTAK ULAKBİM adına Başuzman Mehmet BOZ ve Uzman Sibel TABANLIOĞLU'nun sunumları ile devam etti. TÜBİTAK ULAKBİM uzmanları tarafından yapılan sunumlarda ULAKBİM ve TR Dizin hizmetleri tanıtıldı, kurumsal olarak bilimsel yayın faaliyetlerine büyük destek ve önem verildiği paylaşıldı.

Seminere Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde görev yapan 124 Türk ve Kırgız akademisyen, araştırmacı ilgi gösterdi.

Üniversitenin daveti üzerine planlanan seminerde, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Komite Üyeleri’nden Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN ve Prof Dr. Hilal ÖZDAĞ tarafından, bilimsel makale yazma ve yayınlatma süreçleri, dergi seçimi ve yayın etiği konularında sunumlar gerçekleştirildi. 4 ayrı oturum sonrası soru ve cevaplarla devam eden seminerin bitiminde katılımcılara TÜBİTAK ULAKBİM tarafından katılım sertifikası verildi.

 

Fotoğraflar

04.11.2015