DergiPark UDS Kullanıcı Eğitimi Semineri Başarı ile Gerçekleştirildi.

-A +A

TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark grubu tarafından düzenlenen, başta editörler olmak üzere akademik dergicilikle ilgili kişilerin katıldığı kullanıcı eğitimi semineri 18 Kasım 2016 tarihinde TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda yapıldı.

ULAKBİM Müdürü Sn. M. Mirat SATOĞLU'nun açılış konuşması ile başladı. UDS eğitimlerin önemine vurgu yaparak, kullanılacak sistemin yapısının sürekli geliştirileceğini söyledi. Katılımcılara teşekkür etti. 

DergiPark hizmetlerinin altyapısını oluşturan OJS (Open Journal Systems) yerini alacak olan yine açık kaynak kodlu ve daha kullanıcı dostu "ULAKBİM Dergi Sistemleri (UDS)" nin tanıtıldığı ve kullanımının anlatıldığı eğitim seminerine 13 kişi canlı yayından, 230 kişi de bizzat gelerek katılım sağladı.

Eğitim seminerinde, UDS'nin ilk sürümü ile ulusal akademik dergilere sunulan yenilikler, dergi yöneticisi, editör, hakem ve yazar rolleri ile makale başvurusundan sayı yayımlamaya kadar tüm süreçler DergiPark ekibi tarafından anlatıldı.

Yeni sistemin ihtiyaç ve taleplere uygun olarak geliştirilmesi için katılımcıların aktif rol alması sağlanan toplantıda soru ve önerilere yeterli süre ayırmaya özen gösterildi. DergiPark grubu ile kullanıcıların sürekli iletişimde olması için oluşturulan forum sayfasının önemi vurgulandı.

UDS ve eğitim toplantısına yönelik katılımcılara sunulan anket sonuçlarından UDS'ye büyük destek ve ULAKBİM DergiPark'a tebrik ve teşekkür iletildi.

DergiPark UDS Kullanıcı Eğitimi kayıt videosu TÜBİTAK ULAKBİM TV'den kullanıcılara sunuldu. UDS'nin gelişim süreci devam ederken eğitim toplantılarının, DergiPark kullanıcılarından gelen yoğun talep üzerine Türkiye genelinde yıl boyunca tekrarlanması planlandı.

Çalıştayın tamamını ULAKBİM TV'den adresinden izleyebilirsiniz.

Fotoğraflar

23.11.2016