Elsevier Bilimsel Araştırma ve Kaynak Çözümleri Eğitimi ULAKBİM'de gerçekleştirildi

-A +A

TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Merkezi tarafından bilgi ürün ve hizmetlerine yönelik yönelik çalışmalar yürütülmekte, ulusal ve uluslararası e-bilgi kaynaklarına abonelikler yapılarak araştırmacıların kullanımına sunulmaktadır. İlgili abonelikler Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (EKUAL) kapsamında ülkemizdeki ve KKTC’ndeki tüm üniversitelerin, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nin ve TÜBİTAK ve bağlı enstitülerin erişimine sunulmaktadır. Yanı sıra, TÜBİTAK ve bağlı enstitülerin sundukları hizmetler ile araştırma ve geliştirme alanlarına yönelik olarak spesifik e-bilgi kaynaklarına da abonelikler yapılmaktadır.

Ülkemizin bilim, sanayi ve teknoloji politikaları kapsamındaki sürdürülebilir gelişim ve iyileştirme süreçlerine hizmet eden TÜBİTAK’a bağlı enstitü ve birimlerimizin, akademik ve endüstriyel araştırma geliştirme çalışmalarını daha etkin ve hızlı bir şekilde yürütmeleri amacıyla, abonelik yapılan e-ilgi kaynaklarının ve araştırma çözümlerinin daha verimli bir şekilde kullanımını sağlamak ve yeni ürün özellikleri hakkında bilgi vermek amacıyla TÜBİTAK araştırmacılarına yönelik yerinde ve uzaktan eğitim faaliyetleri yürütülmektedir.

ULAKBİM - Elsevier Yayınevi işbirliği ile yürütülen eğitim serileri kapsamında, 28.06.2018 Perşembe günü, 10:00 - 12:30 saatleri arasında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK Hizmet Binası Konferans Salonu’nda “Elsevier Bilimsel Araştırma ve Kaynak Çözümleri Eğitimi” yapılmıştır.

Eğitimin çalışma alt başlıkları:

  • ScienceDirect ie etkin araştırmanın kısa yolları
  • Scopus ile araştırmalarınızı nasıl hızlandırabilir ve güçlendirebilirsiniz
  • SciVal: Farklı perspektiflerden araştırma performans analizi
  • ULAKBİM bilgi ürün ve hizmetlerinin kısa tanıtımı olarak belirlenmiştir.

Eğitim, farklı TÜBİTAK Birimlerinden 68 araştırmacının katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Fotoğraflar

29.06.2018