EuroCC@Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama (YBH) Yetkinlik Merkezi, YBH alanında farkındalık ve yetkinliklerin artırılması amacıyla Kış Okulu etkinliği düzenledi

-A +A

EuroCC@Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama (YBH) Yetkinlik Merkezi, 8-13 Şubat 2021 tarihleri arasında TÜBİTAK ULAKBİM koordinasyonunda, ODTÜ ve Sabancı Üniversitelerinin katkıları ile YBH alanında farkındalık ve yetkinliklerin artırılması ile akademi-sanayi işbirliğinin desteklenmesi amacıyla EuroCC@Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama Kış Okulu etkinliği düzenledi. Bu kapsamda Kış Okulunda;

-Paralel Programlama,

-CUDA ile GPU Programlama,

-Büyük Veri Saklama, İşleme,

- Makine Öğrenmesi,

- LAMMPS ile Moleküler Dinamik Simülasyonları,

- OpenFoam, Basilisk, SU2 ile Akışkanlar Dinamiği Simülasyonları ile ilgili eğitimler ve uygulamalar gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra YBH'ın akademi ve sanayide farklı uygulamalarının anlatıldığı sunumlara da etkinlikte yer verildi.

Kış Okulu "Yüksek Başarımlı Hesaplama Ekosistemi: Yetkinlikler, Sorunlar, Öneriler" konulu panel ile sona ererken panelde akademi, özel sektör ve YBH Merkez temsilcileri farklı yönleri ile YBH'nın sektörel kullanımını, YBH ekosisteminin ülkemizdeki mevcut durumunu, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdiler.

Kış okuluna 2651 katılımcı kayıt yaptırırken katılımcıların % 54,5’ini lisans, yüksek lisans ve doktora derecesinde öğrenciler, % 17’sini akademik personel ile % 28,5’ini kamu ve özel sektörden katılımcılar oluşturmuştur. Özel sektörün kış okuluna göstermiş olduğu ilgi memnuniyet vericidir.

TÜBİTAK ULAKBİM YouTube kanalımızdan canlı olarak yayımlanan webinarları ortalama 250 katılımcı canlı takip etmiştir. Canlı programa katılamayanlar sonrasında video kayıtları üzerinden webinarları takip etmişlerdir. Her bir webinar 200 ile 600 arasında bir izleme oranına ulaşmıştır.

Kış Okulu kapsamında yer alan sunumlara ve eğitimlere ait materyallere etkinlik web sayfasından (https://indico.truba.gov.tr/e/kisokulu2021) ve EuroCC-Türkiye YouTube kanalı üzerinden de erişilebilir. EuroCC@Türkiye proje etkinlikleri ve duyuruları için web sayfasını (https://eurocc.truba.gov.tr) ziyaret edebilirsiniz.

 

18.02.2021