Gabon Heyeti TÜBİTAK ULAKBİM’i Ziyaret Etti

-A +A

TÜBİTAK’ın doğa bilimleri, çevre bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, tıp ve sağlık bilimleri, tarım bilimleri, sayısal bilimler ve mühendislik alanlarında araştırma, geliştirme, teknoloji ve inovasyon konularında yapmış olduğu çalışmaları yerinde incelemek üzere ülkemize gelen Gabon Heyeti 13 Mayıs 2024 tarihinde Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

Görüşmede TÜBİTAK ULAKBİM’den Müdür Mehmet Mirat Satoğlu, Müdür Yardımcısı Hayrettin Bucak, Kıdemli Uzman Araştırmacı İzzet Aydın ve Başuzman Araştırmacı Tamer Übeyli; Gabon Heyetinden ise Gabon Yüksek Öğretim, Bilimsel Araştırma ve Teknolojik Yenilenme Bakanlığı Bilimsel Araştırma Genel Müdürü Jean-Emery Etoughe-Efe ve Bakan Diplomatik Danışmanı Olivia Charléne Eyumane Assoumou, Gabon Büyükelçiliği Protokol Şefi ve İnsan Kaynakları yetkilisi Thibault Ifounga ile uzmanlar Marcelin Nkoghe Ondo ve Paul-Bruno Missenegui yer aldı.

TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu görüşmede TÜBİTAK ve ULAKBİM’in kısa bir tarihçesi ile birlikte özellikle ULAKNET altyapımızdan, süper bilgisayarımız TRUBA’dan ve Cahit Arf Bilgi Merkezimizin sunduğu hizmetlerden bahsetti. Sunumların ardından heyet yeni veri merkezimizi ziyaret etti. Yeni veri merkezimizin tanıtımını ve yapılan çalışmaları Kıdemli Başuzman Araştırmacılar Onur Temizsoylu ve Hakan Bayındır yaptılar.

Fotoğraflar

15.05.2024