İslam Dünyası Bilim Atıf Merkezi (ISC) Heyeti Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti

-A +A

İslam Dünyası Bilim Atıf Merkezi (Islamic World Science Citation Center-ISC) heyeti iş birliği görüşmeleri kapsamında 15 Şubat 2023 tarihinde TÜBİTAK ULAKBİM'i ziyaret etti.

Görüşmeye ISC Başkanı Prof. Dr. Seyed Ahmad Fazelzadeh Haghighi, ISC Halkla İlişkiler ve Uluslararası Bilimsel İşbirliği Ofisi sorumlusu Dr. Mohammed Reza Falahati Qadimi Fumani (Office of Public Relations and International Scientific Cooperation), ISC Türkiye Delegesi Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu (ISC Executive Commitee Members) ve TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü M. Mirat SATOĞLU ile TÜBİTAK ULAKBİM uzmanları katıldı.

TÜBİTAK ULAKBİM ve ISC tarafından yürütülen hizmetler ile gerçekleştirilen faaliyetlerin tanıtıldığı sunumların ardından benzer hizmetler kapsamında iş birliği konuları değerlendirildi. Görüşmede dergi verilerinin paylaşılması, indeks içeriklerine katkı sağlanması, ilgililere yönelik konferans, çalıştay ve eğitimlerin düzenlenmesi, ortak akademik, bilimsel ve teknolojik etkinliklere katılım konularına değinildi.

Uluslararası bir merkez olan ISC; Güneydoğu Asya, Arap ülkeleri, Afrika İslam ülkeleri, ISESCO üye ülkeleri, Orta Asya ve Kafkasya bölgesi ülkeleriyle, Orta Doğu Avrupa ve Güney Amerika'daki diğer İslam ülkeleri arasında bilimsel bir ağ oluşturulması, farklı konu alanlarında ve farklı dillerde yayınlanan nitelikli dergilerin indekslenmesi ve uluslararası bilimsel göstergelere göre sıralanması amacıyla iş birliği çalışmaları yürütmektedir. Farklı ülkeler ve özellikle İslam dünyası üniversitelerinden çeşitli bilimsel ve teknolojik raporların oluşturulmasının yanı sıra araştırma etkinliği konularında teşvik edici atölye çalışmaları düzenlemektedir.

Fotoğraflar

13.03.2023