Özel Yetenekliler Öğretim Programları Geliştirme Çalış­tayı’nın Üçüncüsü Gerçekleştirildi

-A +A

Özel yetenekli öğrencilere sunulan eğitimin niteliğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında TÜBİTAK ULAKBİM ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile Özel Yetenekliler Öğretim Programları Geliştirme Çalış­tayı’nın üçüncüsü gerçekleştirildi.

24-28 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan genel koordinatör Prof. Dr. Uğur Sak, çalıştay programı hakkında bilgiler verdi.

Konuşmalarında özel yeteneklilere yönelik öğretim programı geliştirme ve MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortak yürütülen diğer çalışmalara değinen ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat SATOĞLU, çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek, verimli bir çalıştay olması temennilerinde bulundu.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, özel yetenekli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak örgün eğitime kavuşturma çalışmaları içerisinde olduklarını ifade etti. Programların araştırma ve uygulama merkezine bağlı tek okulda uygulanarak pilot çalışma ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Bilgili, TÜBİTAK ULAKBİM ile birlikte yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş çalıştayın ikinci ve üçüncü gününde çalıştay ekibini ziyaret ederek çalışmalar ile ilgili deneyim, görüş ve önerilerini paylaştı.

MEB ve TÜBİTAK temsilcileri, program geliştirme uzmanları, alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerin katılımıyla 5 gün süren çalıştayda okul öncesi ve ortaokul düzeyi için geliştirilen öğretim programları grup içi çalışmalar ile değerlendirilerek revize edildi.

Fotoğraflar

28.09.2018