Pardus TEKNOFEST'te Yoğun İlgiyle Karşılandı

-A +A

20-23 Eylül tarihlerinde İGA İstanbul Yeni Havalimanında gerçekleştirilen  paydaşları arasında TÜBİTAK'ında yer aldığı Türkiye'nin ilk “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2018” de ULAKBİM olarak biz de Pardus Projemiz ile yer aldık. TÜBİTAK standı içerisinde yer alan Pardus Projesine yoğun ilgi gösteren teknoloji severler, Pardus işletim sistemi dağıtımı ile ilgili bilgiler alırken Pardus 17.3 XFCE ve Pardus 17.3 DDE (64-bit) sürümlerimizi deneme, Etkileşimli Tahta'lar için özel olarak geliştirilmiş olan Pardus ETAP'ı Etkileşimli Tahta üzerinden inceleme şansını elde ettiler. 

TEKNOFEST 2018 kapsamında Başkanımız Prof. Dr. Hasan MANDAL'ın Twitter üzerinden yaptığı  paylaşımını retweet eden bilim sever öğrenciler arasından 5 kişi Prof. Dr. MANDAL ile yüz yüze görüşme hakkı kazandı. Bu şanslı öğrencilerden Murat YEŞİLTEPE Pardus projesi ile ilgili önerilerini ULAKBİM Müdürü M. Mirat SATOĞLU'na bizzat iletme şansını yakaladı. 

4 gün boyunca süren festival süresince standımıza Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih KACIR, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha KOÇ,  T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt UYSAL başta olmak üzere pek çok öğrenci, öğretmen ve katılımcı ziyaret etti, Pardus projesiyle ilgili bilgi aldı, görüş ve önerilerini paylaştılar. 

Fotoğraflar

27.09.2018