TÜBİTAK ULAKBİM COVID-19 Salgını Nedeniyle Üniversitelerin Artan Taleplerini Eksiksiz Karşılıyor

-A +A

TÜBİTAK ULAKBİM COVID-19 Salgını Nedeniyle Üniversitelerin Artan Taleplerini Eksiksiz Karşılıyor.

TÜBİTAK ULAKBİM, COVID-19 salgınının gündeme geldiği ilk andan itibaren verdiği hizmetlerin hiçbir şekilde aksamaması için gerekli tedbirleri almıştır.

Bu kapsamda salgının internet ve bulut hizmetlerini etkilememesi için öngörüldüğü kadarıyla pek çok tedbir alınmıştır ve alınmaya da devam edilmektedir. Ayrıca, mevcut hizmetlerin iyileştirilmesi yanında artan video konferans ihtiyacı dolayısıyla başlatılan yeni hizmet üniversitelerin kullanımına sunulmuştur.

Üniversitelerin bu süreçte artan ULAKNET ve internet hizmetleri için gerekli önlemler alınmış ve talepleri ivedi olarak karşılanmıştır.

Bu kapsamda Ankara, İstanbul ve İzmir'deki ULAKNET ana omurga devrelerinde %100 kapasite artışı yapabilecek şekilde yeni 100Gbps ve 10Gbps kartlar ve devreler hizmete alınmıştır.

TÜBİTAK ULAKİM olarak alınan tüm tedbirler ve yapılan çalışmalar üniversiteler ile paylaşılmış; üniversitelerin kendi bünyelerinde almış oldukları önlemler, verecekleri hizmetler, ihtiyaç duyabilecekleri bant genişlikleri ile talepleri alınmıştır. Üniversitelerin talepleri Merkezimizce hızlı bir şekilde değerlendirilerek eksiksiz yerine getirilmiştir.

Bu kapsamda yüzün üzerinde ULAKNET bağlantısı talepler doğrultusunda ortalama %60 oranında artırılmıştır.

ULAKNET hizmeti yanında, Bulut servisleri üzerinden uzun yıllardır bazı üniversitelere verilen Uzaktan Eğitim Altyapısında genişleme ve iyileştirme çalışmaları ivedilikle sürdürülürken, yaşanacak yoğunluk ve yeni talepler doğrultusunda da kaynaklar ölçüsünde aksiyonlar alınmaya devam edilmektedir.

COVID-19 salgını nedeniyle TÜBİTAK ULAKBİM olarak mevcut hizmetlerin iyileştirilmesinin yanında hızla artan video konferans ihtiyacını karşılamak için ULAKBulut ekibi tarafından yeni bir hizmet olarak video konferans hizmeti devreye alınarak üniversitelerin kullanımına sunulmuştur.

Bunun yanı sıra kamuoyunda büyük ilgi gören TÜBİTAK Popüler Dergileri ve TÜBİTAK COVID-19 Portali de yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyması dolayısıyla ULAKBİM veri merkezinden sunulmaya başlanmıştır.

TÜBİTAK ULAKBİM, dijital dönüşümün bir zorunluluk haline geldiği bugünlerde aldığı tedbirlerle üniversitelere ve akademisyenlere kesintisiz bilgi üretebilmeleri için destek olmaya devam etmektedir.

08.04.2020