TÜBİTAK’ı ziyaret eden TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencilerine TÜBİTAK ULAKBİM’i tanıttık

-A +A

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının organizasyonuyla geçtiğimiz hafta eğitim ve inceleme gezisi kapsamında Ankara’ya gelen TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK’ı ziyaret ettiler.

Ziyaret kapsamında TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu’nda gerçekleşen konferansta TÜBİTAK ULAKBİM uzmanları öğrencilere sunum yaptılar. Cahit Arf Bilgi Merkezi (CABİM) uzmanı Sibel Tabanlıoğlu TÜBİTAK ULAKBİM organizasyon yapısı hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra CABİM tarafından sunulan bilgi ve belge sağlama hizmetlerini öğrencilere tanıttı.

TÜBİTAK ULAKBİM Ağ Teknolojileri biriminden Başuzman Araştırmacı Sefa Arslan ülkemizdeki tüm araştırma kurumları ve araştırmacılarımıza yüksek başarımlı hesaplama ve veri depolama alanı sağlayan, ulusal bir merkez konumundaki Türk Ulusal Bilim e-Altyapısı (TRUBA) hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK ULAKBİM Pardus Projesi ekibinden Şenol Aldıbaş da açık kaynak ve özgür yazılımların önemine vurgu yapılarak Pardus hizmeti ve kullanımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Fotoğraflar

28.11.2022