“Türk Matematik Dergisi - Geometri, Cebir ve Uygulamalı Matematikte Bilimsel Gelişmeler Üzerine Çalışmalar” Webinarı Gerçekleştirildi

-A +A

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yayımlanan Turkish Journal of Mathematics dergisinin düzenlediği ve matematik alanında dünyaca ünlü araştırmacıların davetli katılımcı olarak yer aldığı “Studies on Scientific Developments in Geometry, Algebra and Applied Mathematics” webinarı, 1–3 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı yerlerinden matematik alanında çalışmalar yapan bilim insanlarının çalışmalarını paylaştığı webinara aralarında Gilbert Strang  (Abel Ödülü Sahibi), Efim Zelmanov (Fields Madalyası Sahibi), Ngaiming Mok (Fields Madalyası Jüri Üyeliği)’un da olduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın açılış konuşmaları ile başlayan webinarda aynı zamanda uygulamalı matematik kapsamında dünyada hemen hemen her alanda öncelikli konular arasında yer alan yapay zekâ uygulamalarına da yer verildi.

Lisansüstü öğrencilerine, yüksek lisans bursiyerlerine ve doktora sonrası araştırmacılara sunulan kariyer fırsatları konusunda farkındalık yaratmak amaçlanan webinarda sunulmak üzere gönderilen 150 makale arasından seçilen 100’e yakın çalışmanın özetine https://math2022.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilir, webinar kaydını YouTube TÜBİTAK ULAKBİM TV kanalından izleyebilirsiniz.

Turkish Journal of Mathematics, yüksek kaliteli araştırma makaleleri yayınlayan Science Citation Index Expanded dergisidir. Dergi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve dergiye makale göndermek için https://journals.tubitak.gov.tr/math/index.html web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

09.02.2022