ULAKNET-GEANT Ana Bağlantı Kapasitesi 10 Gbps'den 20 Gbps'ye Çıkarıldı

-A +A

Türkiye'ninde üyesi olduğu TERENA (Trans-European Research and Education Networking Association) 40. Genel Kurulu ve Avrupa Akademik Ağları İcra Kurulu Toplantısı 21–24 Ekim tarihleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlendi.

Araştırma ve eğitim alanında kullanılacak uluslararası yüksek kaliteli bilgi ve iletişim ağının geliştirilmesi sürecinde katılımcı ve destekleyici bir rol üstlenenen ULAKBİM'de bu toplantıda hazır bulundu. Toplantıya TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Dr. Ahmet KAPLAN katıldı. Söz konusu toplantılarda Ulusal Akademik Ağı ULAKNET'in Avrupa Akademik Ağı GEANT'a olan tam yedekli bağlantısının kapasite arttırımı konusu karara bağlandı. Buna göre 2013 yılı sonunda ULAKNET - GEANT ana bağlantısının kapasitesi 10 Gbps'den 20 Gbps'ye arttırılarak Viyana üst bağlantı merkezine yönlendirilmesi ve 10 Gbps kapasiteli yedek bağlantısının Frankfurt üst bağlantı merkezine yönlendirilmesi planlandı.

ULAKBİM, halen söz konusu ağın açık standartlar kullanan ve mevcut olan en ileri teknoloji ile donatılmış bir yapı haline gelebilmesi için gerekli olan çalışmaları sürdürmektedir.

27.11.2013