Fatih Projesi proje yönetimi Tablet, Tahta, Ağ, Ögretmen Eğitimi, İçerik ve Yazılım bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu kapsamda 10,6 milyon tablet, 470.000 tahta okullara dağıtılacaktır. 43.000 okul için ağ altyapısı yapılanmıştır. 705.000 öğretmen 110 uzaktan eğitim merkeziyle eğitilecektir. 1050 lise dersi ve 37 ortaokul dersi içerikte bulunacaktır. Ögrenci öğretmen bilgi paylaşımı ve sınıf yönetimi gibi sistem yazılımları bulunacaktır.
İçerik kapsamında sınıfiçi öğrenim videoları, bireysel ögrenim videoları, z-kitap ve e-kitaplar lise seviyesi dersleri kullanıcılara sunulmaktadır.
Yazılım için 40 kişilik TUBİTAK ekibi hizmet vermektedir. MEBBİS, Kimlik Yönetimi, Kişisel Bulut Depolama, EBA Portal, E-Kitap Okuyucu Editorü, Ofis ve Tahta Yazılımları, Mobil Cihaz Yönetimi, Sınıf Yönetimi kullanılacak yazılımlardır.
MEB TÜBİTAK ile yaptığı işbirliği sunucu barındırma, proje yönetim ve teknik şartname desteği, yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmetleri Ar-Ge gerektiren yazılım prototipi temini, Ar-Ge gerektiren etkileşimli içerik prototipleri, performans ve yük testleri, bileşen, numune ve malzeme testleri (UME), veri ve erişim güvenliği desteği (SGE) yapılmaktadır.
PARDUS akıllı tahta işletim sistemi olarak kullanılacaktır. Üzerinde kullanılacak uygulamalar akıllı tahtaların merkezi yönetimi, ofis ve etkileşimli sınıf uygulamaları ve çoklu dokunmatik (multitouch) ekran etkileşimleridir.
Daha fazla bilgiye http://fatihprojesi.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.